Liian vähän unta ja liikaa kouluhommia – Hyvinvointiappsit ja elämänhallinta

Välillä elämässä tulee jaksoja, jolloin arki menee liian isolla kaasulla. Stressikäyrä alkaa nousta ja voi tuntua siltä, ettei mistään tule oikein mitään. Oppilaitoksen terkkarin tai psykologin kanssa kannattaa käydä juttelemassa, vaikka isoa huolta ei vielä olisikaan omasta jaksamisesta.

Mitä paremmin voimme, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on oppia uutta. Virkeillä aivoilla myös jaksaa keskittyä paremmin, keksii uudenlaisia asioita ja ideat ovat innovatiivisempia.

Niin aikuiset kuin nuoretkin ovat liian paljon paikallaan päivän aikana. Etäpäivänä saattaa jäädä uloslähtö kokonaan ja yleisaktiivisuus on muutaman sadan askeleen luokkaa. Sellaisen päivän jälkeen voi olla vaikea saada unta. Keho tarvitsee sopivassa määrin liikettä, unta ja ravintoa voidakseen hyvin. Eikä sopiva määrä liikuntaa tarkoita kieli vyön alla juostua lenkkiä vaan tasaista aktiivisuutta pitkin päivää. Jo tuolilta ylösnouseminen ja jaloittelu auttaa asiaa. Siihen päälle se lenkki tai muu kuntoharrastus auttaa kunnon kehittymiseen.

Ei tarvitse hankkia Oura-sormusta, eikä edes aktiivisuusranneketta. Puhelimissa on omia Health-äppejä, jotka mittaavat esim. askeleita, tallentavat reitin ja jonkin verran erilaisia tilastotietoja. NIistä pystyy hyvin seuraamaan omaa liikkumista ja kunnon kohenemistakin.

Netissä on paljon hyviä paikkoja, joista voi saada neuvoja ja apuja. Samoin puhelimeen kannattaa ladata muutama äppi, joista voisi olla iloa. Muista kuitenkin, että laitteiden ja sovellusten ohjeet on tehty perustuen erilaisiin laskelmiin kuinka keskivertoliikkuja reagoi eri tilanteisiin. Vähän niin kuin silloin, kun olet tarkastanut sääennusteen ilmatieteenlaitoksen sivuilta ja ulkona silti sataa, vaikka auringon piti paistaa. Kuuntele itseäsi, yleensä tiedät itse kelloasi paremmin kuinka voit 😀

Elämänhallinnan linkkivinkkejä