Jatko-opinnot kiinnostavat, mistä eteenpäin

Jos mieli tekee lähteä toisen asteen jälkeen korkeakouluun, juttelepa oman opettajasi kanssa. Riippuen vähän mille alalle aiot, tarvitaan erilaista tietoa ja taitoa sekä jossain pakollista pohjaosaamista.

Oppilaitoksessasi saattaa olla tarjolla valmiita polkuja korkeakouluihin hakijoille. Polkuun saattaa kuulua matematiikan kursseja, kielten kursseja, tiedon hakuun liittyviä harjoituksia jne, jotka auttavat sinua tulevaisuudessa jatko-opinnoissa. Kursseissa saattaa olla hieman enemmän extrahaastetta, mutta tavoitteena on antaa sinulle mahdollisimman hyvät eväät seuraavassa vaiheessa kohti unelma-ammattia.

Samalla tavalla kuin toiselle asteelle myös jatko-opintoihin haetaan opintopolku.fin avulla. Sen käyttöä varten tarvitset pankkitunnukset.

Jos opintopaikka ei irtoa ensimmäisellä yrittämällä voit aloittaa korkeakoulujen Avoimet opinnot. Opinnot ovat valitettavasti maksullisia, mutta suorittamasi kurssit voidaan myöhemmin hyväksilukea, mikäli ne osuvat uusien opintojesi tutkintovaatimuksiin. Avointen opintojen kautta avautuu myös mahdollisuus hyödyntää VÄYLÄÄ, joka on vaihtoehtoinen reitti korkeakouluihin. (Esim. Helsingin Yliopiston avoimen yliopiston väylä).

Kaikki avoimessa suorittamasi kurssit kirjautuvat myös KOSKI-palveluun ja ovat siellä tallessa.

Advertisement